Tuesday, October 19, 2010

Resepi Puding Raja Pekan

Orang Pahang mesti tau Puding Raja kan..aku first time makan Puding Raja ni sejak dok Pahang ni lah.. kenapa nama dia Puding Raja? Kalau tak silap, cerita nyer.. sebab asalnya resepi utk keluarga di-Raja Pahang. Ramuan utk Puding Raja ni memang fits for the King n Queen lah sebab mewah bahan2 nyer.. (for org dolu2 mewah la bahan2 nyer) sebab ada prunes, red cherries, kacang yg mahal tu..owhh cashew nuts, jala mas n pisang lemak manis.

Puding Raja, ini sememangnya Pekan mari tau.. sebab memang beli kat Pekan nih.. ehh bukan pekan as in small town lor.. tapi Pekan Bandar di Raja Pahang

yang kuning-kuning tu jala mas nama nya..

bukan seringgit dua ye harga sebekas tuu... beringgit-ringgit...!
yang dalam plastik kat top right tu ialah kuah nyer..


Well, for the chefs out there, here’s a typical recipe for that special Pahang Malay traditional dish known as Puding Raja: -


5 – 10 pieces of (not too ripe) bananas (pisang lemak manis preferable) (**P.S.–- number of pieces according to degree of hunger pangs and longing!)
5 or more pieces of prunes
5 or more pieces of red cherries


1 liter of milk
2 tablespoons of condensed milk
1 teaspoon cornflour
1 egg (beaten softly)
125 ml water


1. Fry the bananas in cooking oil (just a short while in low heat) until they turn a little dark yellowish (not fried). Then take them out and put aside on a plate. If available, spread the "jala mas" on top of the bananas.

2. The sauce or gravy ingredients are blended and mixed together and then boiled in a pot. Stir them well while cooking until the sauce becomes a little thick.


1. Let the sauce or gravy cool before pouring them on the bananas and other fruits. Ready to serve.

2. Eat as much as you like and add some more!!!


No comments: