nuffnang

Tuesday, November 10, 2009

Best Seller Books

It has been awhile since I talk about books... lama dah tak sambung baca buku2 yg tersusun tak abis baca lagi... walaupun byk lagi buku yg dlm q tapi ada hati lagi nak beli buku baru.. hehe... pembaca tegar lah kononnyer...


Jom kita tengok buku apa yg tengah hot skang nih...


Best-sellers


FOR the week ending Nov 1, 2009:

Non-fiction

1. Follow Your Heart: Finding a Purpose in Your Life and Work by Andrew Matthews

cikcloudy dah baca buku nih... bagus utk yg baru abis blaja, yg dlm proses nak cari keje, yg tengah blur lepas grad nak buat apa, yg tgh bosan dengan keje sekarang... well pendek kata sesuai utk semua orang lah buku nih...

2. Happiness in Hard Times by Andrew Matthews

tak baca lagi... aikss sama author dengan yg no 1

3. The Secret by Rhonda Byrne

owhhh yg ni dah abis bacaaa... best2

4. The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream by Barack Obama

yg ni tak minat sangat la nak bli... baca yg free bleh la.

5. Have a Little Faith: A True Story by Mitch Albom

mcm best jek buku nih... Mitch Albom ni tulis buku Tuesday with Morrie kan... best2

6. Guinness World Records 2010 by Guinness World Records Ltd

yg ni belek2 kat library best nih.. ingat lagi masa zaman sekolah dulu suka tgk buku nih..

7. The Truth about Cheating: Why Men Stray and What You Can Do to Prevent It by M. Gary Neuman

Gary Neuman nih yg kuar dalam Oprah tu kan... oooo... tak minat lah nak baca buku nih

8. Men Are from Mars, Women Are from Venus: The Classic Guide to Understanding the Opposite Sex by John Gray

penah belek2 kat kedai buku je buku nih..

9. The Presentation Secrets of Steve Jobs: How to Be Insanely Great in Front of Any Audience by Carmine Gallo

haaa... menarikk nih... kalau less then Rm50 bleh la bli

10. StrengthsFinder 2.0: A New and Upgraded Edition of the Online Test from Gallup’s Now, Discover Your Strengths by Tom Rath

erkkk buku apa nih??


bawah ni list yg fiksyen plak... layannn...

malas la nak komen apa2... sebab semuanya tak menarik dan tak penah baca.. ehh wait.. except for bloodline by sidney sheldon tu... aku ada buku tu! tapi rasanyer tak abis pun baca.. buku lama tuuuu! like 10 years ago???

Fiction

1. The Time Traveler’s Wife (movie tie-in) by Audrey Niffenegger

2. Paths of Glory by Jeffrey Archer

3. The Gift by Cecelia Ahern

4. The Lost Symbol by Dan Brown

5. Handle with Care by Jodi Picoult

6. The Lost Army of Cambyses by Paul Sussman

7. The Book of Tomorrow by Cecelia Ahern

8. Bloodline by Sidney Sheldon

9. You Kill Me by Alison Gaylin

10. The Lace Reader by Brunonia Barry

Weekly list compiled by MPH Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur; www.mphonline.com.

1 comment:

s.h.e.i.l.a. said...

bloodline by sidney sheldon is superb! kalau dh stat bc kompem x wat keje lain. try la bc.. tp novel2 dia x pnh ade diskaun even author dia dh mati..