nuffnang

Saturday, January 30, 2021

2021

Esok last day of January 2021. 

and this is my first entry for this year.

Ramai dah blogger yg dah dah stop blogging kan.

Aku pun takde plan nk update blog ni sbb mcm dah lupa dah akan kewujudan blog ni. Tapi tadi bukak email tengok ada orang komen kat post aku yg tahun 2011. Tiba-tiba teringat pulak pasal blog ni. 

Since WFH pulak ni, stuck dengan keje ofis kita buat blog balik lah... ok pikir semula la nk focus apa kat blog ni

any suggestion? erkk ada orang baca lagi ke blog CikCloudy ni? eh tapi ada orang komen tu, ada la tu kan.

Thursday, April 30, 2020

LHDN LANJUT TEMPOH BAYARAN CUKAI

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/03/556134/lhdn-lanjut-tempoh-hingga-jun

STATISTIK DUNIA CORONA VIRUS COVID 19



Statistik terbaru dikeluarkan #WHO menunjukkan lebih 3.2 juta org dijangkiti #COVIDー19 (32% di AS) dan kematian global pula 228K.

Kadar kematian tertinggi ialah #UK dgn 15.72% atau lebih 26K kematian drpd 166K kes keseluruhan.
#Malaysia baru saja memasuki fasa pemulihan.

Saturday, April 18, 2020

STATUS TERKINI COVID-19 DI MALAYSIA


STATUS TERKINI COVID-19 DI MALAYSIA 
BERTARIKH 18 APRIL 2020

SUMBER: TELEGRAM CHANNEL MAJLIS KESELAMATAN NEGARA

Friday, October 04, 2019

24 OKTOBER 2019 PAHANG CUTI TAK?



sorry to say lah.... 24 Oktober 2019 Pahang tak cuti, sebab dah tukar ke 30 Julai 2019
so...work as usual ye kawan2

Saturday, July 06, 2019

FOOD DELIVERY IN KUANTAN (2019)


Macam mana nak order makanan online kat Kuantan?

Ini caranya:

Bukak je FB search je COD makanan Kuantan. Settled!






atau pun boleh ke website foodvalet.my

Food valet ni lagi recommended lah sebab restoran yang dalam listnya sememangnya kita tahu kualiti makanan dan rasanya camne. Kalau dalam FB tu biasanya banyak makanan yang tengah viral dan ada yang kena selera kita dan ada yang out la. 

food valet ni beroperasi dari 10pg ke 10mlm je, kita order online nanti ada rider yg akan hantar. Mostly places yang sekitar bandar Kuantan dan luar bandar Kuantan boleh lagi. Tapi kalau tempat korang menghala jalan ke Pekan memang dia tak cover. 



Monday, July 01, 2019

RESTORAN DALLAH KUANTAN


The only Yemeni restaurant in Kuantan.

This post special untuk mereka yang nak try makan dekat Restoran Dallah. Boleh tengok menu2 nyer. Ni CikCloudy g sebelum puasa haritu, dalam bulan April 




Menu Restoran Dallah Kuantan







My favourite is Lamb Akdah, it comes with bread. Roti dia pun sangat sedap.








for drinks, yg dalam list ni je ada tau, kalau korang nak selain yg dalam list sorry tade



ini lokasi restoran dallah, dekat dengan east coast mall (ECM) kat kemaman pun ada cawangan dia




Wednesday, May 08, 2019