nuffnang

Tuesday, August 05, 2014

Buraq Oil


Masa dok berjalan raya kat Kelantan baru2 nih.. terperasan lah satu stesen minyak yg.. ehh.. tak pernah nampak plak stesen minyak ni kat Kuantan..
















BURAQ OIL, menarik kan nama nyer, perkataan buraq ni ada di sebut dalam sejarah Nabi Muhammad S.A.W kan.. 

ada yg mendefinisikan buraq sbg "binatang kenderaan Nabi Muhammad S.A.W, berbentuk kuda bersayap kiri dan kanan, ada juga yg memberi makna buraq sbg burung cenderawasih yg juga diertikan sbg bird of paradise... anyway, balik pada stesen minyak tadi.. sebab curious sgt.. CikCloudy pon gugel la pasal stesen minyak ni..
jumpe la few articles pasal buraq oil ni.. 

baru ku tahu.. stesen minyak ni wujud kat lur bandar je, kat Pahang pon ada...bukan kat Kelantan je..

"Ketika ini, kami mempunyai 200 stesen di sembilan negeri iaitu di Kedah, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Kelantan, Terengganu, Pahang, Sabah dan Sarawak.
"Kami juga menawarkan peluang kepada usahawan-usahawan bagi membuka stesen minyak ini di kawasan mereka yang sekali gus dapat mewujudkan usahawan baharu," ujarnya.


Jelasnya lagi, mereka yang berminat untuk membuka stesen minyak Buraqoil boleh mengemukakan permohonan melalui laman web www.buraqoil.com.my.




http://utusan.com.my/utusan/Korporat/20140414/ko_01/IPTB-sasar-pertumbuhan-20-peratus

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Lesenstesenminyakkecilluarbandardibukasemula/Article/index_html



ok, so now i can move on with my life sebab dah settled satu persoalan.. haha.. susah betul jd org yg sgt curious ni..

1 comment:

uncle gedek said...

Oh? first time tengok ni...